Tips voor een professionele cv

CV voorbeeld nodig? Hier vind u een professioneel CV voorbeeld voor uw CV!

Waarom een CV voorbeeld?

Wanneer uw solliciteert naar een nieuwe baan dan is uw cv het eerste visitekaartje wat u afgeeft. Het is dan ook belangrijk dat een nieuwe werkgever gelijk de juiste indruk van u krijgt. Om hier voor te zorgen vind u bij ons een cv voorbeeld van een professionele cv welke door elke toekomstige werkgever gewaardeerd zal worden!

Tips voor een professionele cv


Naast een goed cv voorbeeld kunt u waarschijnlijk ook een aantal goede tips gebruiken voor uw cv. cv voorbeeld .eu geeft u de 10 top tips voor een top cv!

1. Wees eerlijk

Wanneer een toekomstige werkgever er achter komt dat er onjuistheden in uw CV zitten zal dit voor een toekomstige werkgever genoeg reden zijn om u niet uit te nodigen voor een gesprek. Er zijn vandaag de dag genoeg mensen die een baan zoeken dus zorg dat alle informatie welke u in uw CV vermeld volledig gebaseerd is op de waarheid.

2. Zorg dat er geen type en spel fouten inzitten
Iets wat u bij elk (zakelijke) document hoort te doen is het controleren op spel en typefouten. Dit soort fouten komen namelijk erg slordig over en geven het idee alsof het document haastig en zonder interesse is gemaakt. Wanneer u het document een aantal keren heeft doorgelezen wordt u blind voor dit soort fouten , wij raden dan ook aan om uw cv een keer door iemand anders te laten controleren op deze fouten.

3.Zorg dat uw cv compleet is, denk hierbij ook aan gevolgde cursussen en certificaten

Ook certificaten welke niet direct iets toevoegen aan uw toekomstige functie kunnen een positief beeld geven aan een toekomstige werkgever. Deze certificaten of diploma’s kunnen bepaalde persoonlijke eigenschappen als doorzettingsvermogen of communicatie eigenschappen naar voren brengen.

4.Zorg dat uw cv up-to-date is

Zorg dat alle data in uw cv correct is. Net zoals in punt twee vermeld is komt het erg slordig over als dit soort fouten in uw cv voorkomen.

5.Gebruik een zakelijk letter type

Hoe leuk een speel letter type er ook uit kan zien, erg professioneel en zakelijk komt het niet over. Zorg dus voor een zakelijk lettertype, een voorbeeld hiervan is het lettertype Calibri.

6.Ga niet om zaken heen draaien, zowel in uw cv als sollicitatiegesprek

Wanneer u bepaalde zaken niet weet of niet bezit is dit geen probleem, ook niet wanneer hier specifiek om gevraagd wordt. Een werkgever hoort liever eerlijk dat u dit niet bezit dan dat u hier omheen gaat draaien. In elk zakelijk gesprek geldt dan ook, wees eerlijk!

7.Gebruik een zakelijk mailadres

U kent het vast wel, een mailadres wat leuk leek toen u 14 was en uit gemak heeft u nooit een nieuwe aangemaakt. Wanneer u gaat solliciteren is het dé tijd om een nieuw zakelijk mailadres aan te maken. Ons advies is om altijd een adres als
voornaam.achternaam@outlook.com aan te maken. Deze kunt u aanmaken op www.outlook.com

8. Vermeldt goede referenties

In deze tijden van crisis zal een werkgever extra kritisch zijn bij het aannemen van nieuw personeel. Vermeldt dan ook altijd goede referenties die uw werkhouding en persoonlijkheid op een goede manier zullen bevestigen.

9. Controleer uw social media pagina’s

Ook een werkgever zal uw Social media pagina’s bekijken. Zorg dat ongepaste foto’s afgeschermd zijn of verwijderd worden van uw pagina’s. Veel werkgevers zullen uw ook opzoeken op Linkedin. Zorg dus dat u hier ook een complete pagina met de juiste informatie op heeft staan.

10. Verstuur uw cv als PDF!

Wanneer u bedrijfsnamen vermeld op uw cv zullen deze in de meeste gevallen rood onderlijnt worden. Dit gebeurd niet wanneer u deze opslaat in PDF formaat. Daarnaast zal de opmaak van uw cv hierdoor niet wijzigen wanneer deze op een andere computer wordt geopend. Wanneer een werkgever uw cv in PDF formaat ontvangt zal hij dit als pluspunt beschouwen.

cv voorbeeld:

CV-voorbeeld-2

PDF maken

Een PDF maken is eenvoudiger dan u wellicht denkt. Hier zijn vele (gratis) programma’s voor waarmee u zonder technische kennis toch een professioneel PDF bestand kunt maken. Een voorbeeld van een gratis programma is bullzip pdf printer. Hiermee kunt u een word document “pinten” naar een PDF bestand.

Het Portable Document Format, of kortweg pdf is sinds ongeveer 1993 een de facto standaard voor de uitwisseling van elektronische documenten en formulieren die in hun oorspronkelijke vorm gereproduceerd moeten kunnen worden. PDF is een universele bestandsindeling waarmee lettertypen, afbeeldingen en lay-out van elk willekeurig brondocument behouden blijven, ongeacht het programma of het platform waarmee het document werd gemaakt, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld HTML.De pdf-indeling is ontwikkeld door Adobe