e-sigaret geschiedenis

Het eerste idee van de elektrische sigaret is begonnen bij Herbert A. Gilbert, hij liet in 1963 een apparaatje patenteren dat een nicotineoplossing doormiddel van verdamping snel in de menselijke bloedbaan kon brengen. Herbert A. Gilbert is toen der tijd benaderd door enkele bedrijven die het apparaatje in productie wilden nemen en op de markt wilden brengen, echter is dit niet door gegaan.

Het was de Chinese apotheker Hon Lik die de eerste generatie e-sigaretten op de markt bracht. In 2004 werden de eerste e-sigaretten op de Chinese market geïntroduceerd, deze e-sigaretten werden gepromoot als hulpmiddel om te stoppen met roken. In 2005 begon het bedrijf waar Hon Lik voor werkten de e-sigaret te exporteren.

Doelgroep van e-sigaret

De e-sigaret is bedoelt voor de consumenten die een sigaret roken en “gezonder” willen gaan roken of willen afbouwen met roken. De e-sigaret is niet bedoelt voor consumenten die willen starten met roken. Het wordt dan ook vanaf mei 2016 verboden een e-sigaret te kopen als je nog geen 18 jaar of ouder bent.

De e-sigaret wordt momenteel door alle leeftijden gedampt zo als dat officieel heet. Je komt consumenten tegen van 18 jaar en ook van 50 jaar die een e-sigaret gebruiken om het roken af te bouwen of als vervanging voor de sigaret.

Je wil een e-sigaret kopen maar weet niet waar je deze het beste kunt kopen? Dat gaan wij jou in dit deel van het artikel uitleggen. De e-sigaret is tegenwoordig op vele plekken te koop, iedereen wil een graantje mee pikken van de opkomende trend. Echter is niet iedereen kundig genoeg om voldoende informatie over dit product te verstrekken terwijl dat wel belangrijk is. Want als hij niet bevalt, wat meestal door niet juist gebruik komt leg je de e-sigaret aan te kant.

De e-sigaret is te koop bij tankstations, supermarkten, sigaretten winkeltjes, kledingwinkels, webshops en speciaal zaken voor de e-sigaret. Wij raden u aan uw e-sigaret te kopen bij een webwinkel of speciaal zaak die gespecialiseerd is in de e-sigaret. Wij raden u dit aan omdat er een hoop belangrijke aspecten zijn die u dient te weten om prettig gebruik te kunnen maken van de e-sigaret, laat staan hem juist te onderhouden en een maximale levensduur eruit te halen.