Een Apple Watch kost gemiddeld €471

Apple biedt de Apple Watch aan in verschillende prijsklassen, waardoor het lastig is om daar een vaste prijs aan te hangen. Uit onderzoek van iCulture blijkt echter dat we daar gemiddeld €471 voor betalen. Dat is opvallend, aangezien die prijs in de buurt ligt bij de goedkoopste modellen die er beschikbaar zijn.

Goedkoopste versie van Apple Watch

De goedkoopste versie van de Apple Watch kost €419, het gaat dan om een 38mm model dat vooral voor vrouwen en mensen met smalle polsen geschikt is. De Apple Watch met een breedte van 42mm is verkrijgbaar vanaf €469. De gemiddelde prijs van €471 lijkt aan te tonen dat veel mensen gebruik maken van de goedkope modellen die er beschikbaar zijn. Het onderzoek vroeg 2.200 kopers wat ze voor hun model betaalden, iets waaruit verder blijkt dat de stalen watch de gemiddelde prijs niet ver omhoog brengt.

Veel mensen kiezen voor staal

De stalen Apple Watch blijkt populair, ook onder de lezers van iCulture. Het gaat om het sportmodel van Apple, dat beschikbaar is vanaf de laagste vanafprijs. Aan de andere kant van het spectrum is er de gouden Apple Watch Edition, die tot €18.000 kost. Aan het gemiddelde te zien dat iemand uitgeeft voor een Apple Watch kunnen we zien dat de dure modellen nauwelijks verkocht worden. De kans is echter groot dat Apple dit vooraf had ingeschat en de dure modellen vooral dienen als referentiekader ten opzichte van het goedkope model.

Vrouwen en early-adopters

Uit het onderzoek naar de verkopen van de Apple Watch blijkt verder dat het vooral vrouwen en early-adopters zijn die te spreken zijn over het nieuwe horloge van Apple. Opvallend genoeg zijn het nog niet direct de mannen die er op grote schaal gebruik van maken, terwijl zij er over het algemeen wel als eerste bij zijn om een nieuwe iPhone of iPad aan te schaffen. Het is wat dat betreft de vraagt of de Apple Watch op de lange termijn het succes zal brengen waar Apple op hoopt.