Keukenblad van natuursteen in Ikea keuken

De Ikea keuken is erg populair in Nederland. Het Zweedse bedrijf biedt keukens aan die betaalbaar en van redelijke kwaliteit zijn. Dit is een uitkomst voor vele Nederlanders die snel en makkelijk een keuken willen. Maar van een Ikea keuken valt ook echt iets unieks te maken, wat het de uitstraling van dure kwaliteitskeukens geeft: Een natuurstenen keukenblad erop plaatsen.

Natuursteen als gezicht Ikea keuken

Het aanrechtblad is het meest in het oog springende onderdeel van een keuken, en wanneer je een Ikea keuken aanschaft kun je ervoor kiezen om een ander werkblad te nemen dan Ikea’s standaard werkbladen. Een groot deel van consumenten doen dit. Zij schaffen een prachtig natuurstenen werkblad aan bij de betaalbare specialist, in plaats van een blad van Ikea te kopen. Dit geeft de keuken direct een uitstraling van kwaliteit en men ziet niet dat het een standaard keuken van de Zweedse meubelgigant is. Op deze manier is met relatief weinig geld een mooie keuken mogelijk.

Oneindige keus uit soorten materiaal keukenbladen

Een ander voordeel van het aanschaffen van een eigen keukenblad is dat de keuze oneindig lijkt te zijn van materialen en kleuren. Waar de Ikea een beperkt aanbod heeft is bij bijvoorbeeld een natuursteen winkel een breed aanbod van materialen, uitvoeringen, afwerkingen en kleuren.

Bijvoorbeeld composieten bladen, een populaire soort natuursteen met zeer uiteenlopende uitvoeringen die verkrijgbaar zijn. Het is één van de meest verkochte soorten natuursteen in Nederland, omdat de prijs- kwaliteitsverhouding erg aantrekkelijk is. Ook het materiaal graniet is populair. Deze soort kenmerkt zich vaak door de zichtbare natuurlijke nerven van het graniet op het oppervlak van het blad. Afgewerkt met een gepolijste finish maakt van een keukenblad van dit materiaal in combinatie met een Ikea keuken een waar genot voor het netvlies. Er zijn nog veel meer natuursteensoorten die van jou Ikea keuken een prachtige keuken maken.