8 manieren om van overtollig vet af te komen

Wanneer je veel bent afgevallen met de hulp van een dieet, een verandering in je eetgewoonten, door te sporten of door een combinatie, is het vaak zo dat er overtollige huid of vet overblijft. Hoeveel je ook sport het vet en de huid blijft zitten. Het beste is natuurlijk om dit te voorkomen, maar soms is er niks meer aan te doen. Gelukkig zijn er voor zowel overtollig vet en de overtollige huid manieren om er vanaf te komen. Hieronder staan er een aantal.Manieren om van overtollige huid af te komen

  • Krachttraining. Waarschijnlijk heb je al veel gedaan aan sport. Cardio is een goede en snelle manier om af te vallen, maar krachttraining zorgt ervoor dat de huid strakker om je lichaam gaat zitten. Op de website van Inge van Haselen, een Personal Trainer en Voedingscoach, vind je meer informatie over krachttraining met de focus op de overtollige huid.
  • Gezond blijven eten. Gezond eten betekent niet dat je minder moet gaan eten, of nooit meer lekkere dingen mag eten. Het is een kwestie van weten wat je precies moet eten en wanneer!
  • Veel blijven bewegen. Hiervoor hoef je niet eens een intensieve cardio-training te doen. Wanneer je alleen al elke dag een half uur loopt stimuleer je de doorbloeding, waarmee je de conditie van de huid verbeterd.
  • Vochtinbrengende crèmes. Er zijn eventuele vochtinbrengende crèmes op de markt, die beweren dat ze wondermiddelen zijn.
  • Plastische chirurgie. De manieren hierboven garanderen niet dat je weer een hele strakke huid krijgt, maar ze werken wel wanneer er geen sprake is van niet al te veel overtollige huid. Wanneer je erg veel overtollige huid hebt en alles al hebt geprobeerd, is er altijd nog plastische chirurgie. Maak een afspraak met een aanbevolen chirurg om te zien of je ervoor in aanmerking komt en voor de nodige extra informatie.

Manieren om van overtollig vet af te komen

  • Krachttraining, gezond blijven eten en veel bewegen. Net zoals het verliezen van de overtollige huid, werken deze drie manieren ook bij het verliezen van overtollig vet. Door de krachttraining, het gezonde eten en het blijven bewegen wordt de huid strakker, waardoor overtollig vet minder wordt.
  • Cryo lipolyse. Wanneer een operatie of correctie te heftig is, kan er ook gekozen worden voor een cryolipolyse behandeling. Het resultaat mag er volgens veel mensen wezen. Doordat het apparaat de vetcellen bevriest, worden ze afgebroken en wordt de bloedtoevoer gestimuleerd. Op de website van Dorien.nl is meer informatie te vinden over een cryolipolyse behandeling.
  • Buikwandcorrectie. Wanneer bovenstaande manieren niet genoeg werken, is een buikwandcorrectie ook nog een optie. Hier wordt de overtollige huid verwijderd en worden de buikspieren aangespannen, wanneer dat nodig is. De behandeling is echter niet goedkoop en je buik zou nooit perfect strak worden. Daarbij krijg je ook littekens. Toch zijn er voldoende mensen tevreden over de correctie, maar de negatieve punten moeten in gedachte gehouden worden.