Verzekeringen vergelijken

Of het nu gaat om een zorg- auto- inboedel- rechtsbijstand- opstal- overlijdens- of reis- en annuleringsverzekering. In alle gevallen is het verstandig verzekeraars met elkaar te vergelijken op dekking en premie. Op deze manier kan je kosten besparen en weet je welke specifieke voorwaarden gebonden zijn aan een verzekering. Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere niet – maar wel verstandig. Verzekeringen zijn gericht op het uitkeren van een financiële vergoeding en zorgverlening in de breedste betekenis van het woord. De zorgverzekering is de meest besproken verzekering, aangezien dit verplicht is voor elke Nederlandse burger. Je hebt een basisverzekering, welk je kan opwaarderen met aanvullende zaken. Denk hierbij aan tandheelkundige zorg of andere zaken die betrekking hebben op medische aandoeningen.

Welke verzekeringen zijn verplicht?

De zorgverzekering is de bekendste verplichte verzekering, welk iedereen verplicht is te hebben. Als je in het bezit bent van en voertuig, zoals een auto, motor of brommer, dien je minimaal WA verzekerd te zijn. Indien je een ongeluk veroorzaakt hebt, zorgt een WA dekking voor schade en zorg aan de slachtoffers. Wil je ook gedekt zijn voor diefstal, dan kies je een WA+ ofwel: WA beperkt casco. Dekking aan je eigen voertuig wordt alleen gedekt bij een All Risk of Volledige Casco dekking. Let op: niet elke verzekeraar hanteert de zelfde voorwaarden. Het kan dus zijn dat sommige schades wel gedekt zijn bij verzekeraar A, maar niet bij partij B. Laat je dus goed informeren en lees de clausule. Hiernaast is er opstal verzekering, welk je gebruikt bij een hypotheek voor een koophuis. Wettelijk niet verplicht, maar hypotheekverstrekkers eisen dit. Zonder opstal verzekerd te zijn s de kans groot dat je niet in aanmerking komt voor een hypotheek.

Welke verzekeringen zijn handig?

Je hebt verzekerd voor zorg in Nederland. Ga je op reis voor een lange periode of op vakantie voor korte duur? In buitenland, binnen of buiten Europa? In dit soort gevallen is het verstandig te kijken of je jouw huidige zorgverzekering mogelijke zorgkosten dekt bij een ongeluk of ziekte in het buitenland. In de meeste gevallen is dit niet het geval en doe je er goed aan een goede reisverzekering af te sluiten. De kosten voor een dergelijke verzekering zijn relatief laag, als je de risico’s bekijkt. Heb je een baan en kom je voor een arbeidsconflict te staan, dan is het verstandig voorafgaande aan het conflict een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee krijg je juridische zorg. Denk hierbij aan advies, het schrijven van een brief of een juridische dekking bij een eventueel rechtszaak.

Nagenoeg alles kan verzekerd worden. Bijv. de voeten van voetbal professional Lionel Messi en de handen van pianist Wibi Soerjadi zijn verzekerd voor enkele miljoenen. Zij verdienen hier tenslotte hun geld mee. Sommige verzekeringen zijn overbodige luxe, dit is afhankelijk van jouw specifieke wensen en leefsituatie. Een persoon met veel tandheelkundige problemen doet er goed aanvullend verzekerd te zijn voor tandartskosten. Heb je dit niet, dan kan je overwegen dit niet te doen. Het zelfde geldt voor iemand met een nieuwe auto versus een oude auto met een economische waarde van max. duizend Euro. In het geval van een nieuwe auto is het verstandig All Risk verzekerd te zijn. Bij een oude auto is een WA of WA+ dekking voldoende, aangezien de economische waarde bij het nulpunt licht. De premie die je maandelijks betaald, zal bijna meer zijn dan de economische waarde van de oude auto. Het zelfde geldt voor een reisverzekering. Welke kosten wil je gedekt hebben en welke niet? Vergelijk diverse reisverzekering online en bekijk welke het best aansluit op jouw wensen en situatie.