5 tips voor het dragen van een Polo

Het dragen van polo’s is niet zo eenvoudig als je zou denken. Waarom? Want niet alleen zijn er verschillende manieren om een polo te dragen, maar ook je algehele look zal afhangen van wat je er mee draagt. Een polo is klassiek en tijdloos en nooit uit de mode. Hieronder enkele tips voor het verkrijgen van de juiste look.

 

  1. Polo Shirts zijn tijdloos

In het afgelopen decennium hebben polo shirts een enorme wederopstanding gemaakt in de herenmode, met name in de retro en vintage stijlen. Veel hedendaagse muziek iconen hebben geholpen met de populariteit, vaak door het dragen van een dichtgeknoopte polo. Indien je wenst om dit voorbeeld te volgen is het belangrijk dat je rest van je outfit hierop matched. Om te beginnen, kies een aantal passende jeans, ofwel slim fit of standaard fit. Een dichtgeknoopte polo dragen op een baggy jeans zal er toch wat minder mooi uitzien.

 

  1. Het kiezen van een kleur

Populaire keuzes zijn wit, zwart en navy blue. Maar als je graag wat meer durf hebt, kun je kiezen voor heldere kleuren zoals geel of roze. Ook hier moet je de rest van je outfit goed matchen. Witte polo’s kunnen gedragen worden met vrijwel alles, maar andere kleuren zullen meer aandacht nodig hebben. Geel en roze polo’s gaan goed samen met chino’s of lichter gekleurde broeken en shorts.

 

  1. Stop ze nooit in

Tenzij je wilt lijken op een 65 plusser of als je richting de golfbaan gaat. Zo niet, stop een polo dan niet in je broek. Zelfs niet als je een blazer draagt met een jas eroverheen. Het is niet nodig om je look te verpesten door je polo in je broek te stoppen.

 

  1. Kies de juiste maat en pasvorm

Hoe voor de hand liggend is dit? Het verkrijgen van de juiste grootte en fit is van vitaal belang. Niet alle polo shirts zijn hetzelfde gemaakt. Er zijn merken die gewoon werken met Small – Medium – Large – Extra Large, terwijl anderen op borst maten gaan zoals 38, 40, 42. Lacoste polo werkt weer iets anders met behulp van een nummering systeem. En daarnaast moet je ook nog nadenken over de passende stijl. Zo ook hebben een aantal polo merken een slim fit range (een getailleerde pasvorm). Dit betekent dat in werkelijkheid een medium kan voelen als small. Dus het beste advies is om altijd even te kijken bij de maattabellen. Vaak hebben onlineshops tegenwoordig altijd een goede maattabel die vaakt klopt. Daarnaast is online retourneren steeds makkelijker.

 

  1. Smart of casual?

Het beste van polo’s is dat ze zowel smart als casual gelegenheden kunnen worden gedragen. Voor casual wear staan ze geweldig met jeans. Voor nette gelegenheden zien ze er geweldig uit met chino’s of zelfs een donkere broek. Lichte jassen of blazers gaan ook goed met een polo, maar opnieuw kleur en fit zijn beide belangrijk.

—-