E-sigaret gezond?

Is een e-sigaret nou wel of niet gezond? Er worden veel berichten gepubliceerd die elkaar tegen spreken. De een zegt dat een e-sigaret meer schade aanbrengt dan een gewone sigaret en andersom. Laten we zeggen dat het gebruik van een e-sigaret minder schadelijk is dan het roken van een gewone sigaret. Minder schadelijk wil niet zeggen dat het helemaal geen schade aanbrengt aan het menselijk lichaam.

De voordelen

De e-sigaret heeft vele voordelen ten opzichte van een gewone sigaret. De aanschaf zal in eerste instantie duurder zijn, maar naar verloop van tijd betaalt dit zich terug. De dampen zijn niet meer zo schadelijk voor omstanders als die van een gewone sigaret en ook de stank is een stuk minder. Hierdoor valt de e-sigaret niet onder het wettelijk rookverbod en is het niet verboden om te gebruiken in openbare ruimtes.

De nadelen

Naast een normale sigaret bevat de e-sigaret een enorme hoeveelheid nicotine waardoor ook deze zeer verslavend is. De verkoop aan kinderen en zwangere vrouwen wordt daarom afgeraden, omdat inname van hoge doseringen nicotine dodelijk kan zijn. De e-sigaret kan een extreem droge mond veroorzaken. Ook kunnen er allergische reacties optreden doordat er propyleen glycol in e-sigaretten verwerkt wordt. Echter is dit bij ieder mens weer verschillend.

Verschillende smaken en eisen

E-liquid is een vloeistof met of zonder nicotine die in e-sigaretten wordt gebruikt om te dampen. Er zijn verscheidene merken en smaken van e-liquid op de markt. Hierin zie je dan ook veel verschillen in de prijs-kwaliteitverhouding. Smaak is erg persoonlijk en daarin heb je voldoende keuze. De keuze is namelijk zo variërend dat het een hele opgave is om ze allemaal even uit te proberen. Alle e-liquids moeten voldoen aan de strenge kwaliteit eisen en regelgeving die gelden binnen Nederland en de Europese Unie.

Kan je niet stoppen met roken?

Wanneer je nou echt niet kunt stoppen met het roken van een sigaret, kun je toch het beste de overweging maken om over te stappen naar een e-sigaret. Dit om de inname van schadelijke stoffen drastisch te minderen. Wilt u proberen te stoppen of overweegt u de aanschaf van een e-sigaret, dan bent u bij www.esigaret-shop.nl aan het juiste adres.