Bedwants

Misschien heb je nog nooit van bedwants gehoord of misschien heb je er wel eens mee te maken gehad. Bedwants is een beestje waar je makkelijk aan kunt komen maar welke moeilijk is te bestrijden. Het bestrijden van bedwantsen moet je dan ook aan een ongediertebestrijder overlaten.

Bedwants in huis?

De meeste mensen zullen de bedwants niet meteen herkennen en dit heeft alles te maken met het feit dat de bedwants in verschillende stadia leeft. In deze levensfases zien de bedwantsen er steeds totaal verschillend uit en zeker als de bedwants net geboren is zul je ze niet snel herkennen. En het is wel zo prettig als je bedwantsen hebt deze in een zo vroeg mogelijk stadia te ontdekken.

De bedwants komt meestal mee van vakantie, ze kruipen je openstaande koffer in en eenmaal thuis kruipen ze er weer uit. Als het even kan zet je koffer daarom niet op het bed in je hotel en laat je koffer dicht.

De bedwants leeft van bloed en gaat alleen s’nachts als jij ligt te slapen op zoek naar voeding. Je zult begrijpen dat het bed dan ook de ideale plek is voor dit beestje om zich te verstoppen. Als de bedwants eenmaal een geschikte plaats heeft gevonden dan kan hij daar tot wel 8 maanden blijven zitten zonder zich te voeden. Hij wacht op het moment dat jij in de buurt komt en dit merkt hij door de uitstoot van CO2. Door bloed te zuigen uit de mens zal de bedwants rood worden en groeien.

Bedwants bestrijden

De meeste mensen zullen de bedwants ontdekken als deze is volgroeid dan is hij namelijk 5 tot 6 mm. Als je zelf gaat proberen om de bedwantsen te bestrijden zal je in de meeste gevallen meer kwaad dan goed doen. Je verspreid de beestjes dan vaak door het hele huis met alle gevolgen van dien. Wat je wel zelf kunt doen is je kleding wassen op 60 graden en de kleding die niet gewassen mag worden kan je 48 uur invriezen op een temperatuur van minimaal -20.

Om de bedwantsen uit je huis te krijgen zul je een ongediertebestrijder moeten bellen, deze zal met speciaal gif jouw huis komen bespuiten. Een andere manier is bedwantsen bestrijden met hitte maar dit wordt nog niet veel toegepast aangezien de kosten hiervan behoorlijk hoog zijn.