Persoonlijke lening aanvragen

Op sommige momenten kunnen we wel wat meer financiële ruimte gebruiken. Je wilt een nieuwe auto kopen, je keuken is aan vervanging toe en dit komt vaak net op een moment dat je de financiële middelen even niet hebt. Een persoonlijke lening aanvragen kan in dit geval de oplossing zijn.

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is een leenvorm welke enorm populair is, deze lening wordt dan ook vaak afgesloten als men voor een bepaalde zekerheid kiest. Bij een persoonlijke lening weet je namelijk vooraf precies waar je aan toe bent. Zo staan de rentetarieven van de lening gedurende de looptijd vast en weet je ook precies wanneer je weer van de lening af bent.

Doorlopend krediet
Dit in tegenstelling tot het doorlopend krediet, hier variëert de rente namelijk. Ook staat de looptijd van het doorlopend krediet niet vooraf vast. Bij een doorlopend krediet heb je namelijk altijd de mogelijkheid om geld eerder af te lossen maar ook om extra geld op te nemen.

Je kunt bij een persoonlijke lening ook eerder aflossen alleen zul je in de meeste gevallen wel een boete van de kredietverstrekker krijgen. De reden is dat doordat jij de lening eerder aflost de kredietverstrekker minder rente ontvangt er daar wordt een boete voor gegeven. Vaak is het wel zo als je ergens anders een persoonlijke lening kunt afsluiten tegen een lagere rente dit de boete te niet zal doen. Het is dan ondanks de boete toch voordeliger om de lening te oversluiten.

Rente persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening gaat aanvragen zul je rente moeten betalen over het geleende bedrag. Op het moment staat de rente extreem laag en de verwachting is dat dit ook in 2017 nog het geval zal blijven. Het afsluiten van een lening is dus op het moment behoorlijk goedkoop, daarom hebben er dit jaar ook veel mensen een lening afgesloten. Hetzij een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een hypotheek. Dit allemaal door de lage rentetarieven van dit moment.