Bespaar nog voor het eind van het jaar op je energiekosten

Bespaar nog voor het eind van het jaar op je energiekosten
Hoe belangrijk energievoorziening ook voor ons is: we zien het als vanzelfsprekend. Alleen bij een stoomstoring beseffen we voor een moment dat we in het alledaagse leven afhankelijk zijn van onze energieleverancier. Er is dan misschien even een contactmoment met het energiebedrijf, maar als alles weer functioneert dan zal onze energieleverancier weer net zo onzichtbaar voor ons zijn als voorheen. We hebben niet zo’n band met onze energieleverancier als met bijvoorbeeld de supermarkt waar we onze dagelijkse boodschappen doen. De meeste mensen hebben er dan ook geen moeite mee om over te stappen op een andere energieleverancier. Het kan je zeker voordeel opleveren om eens rond te kijken welke aanbieders er nog meer zijn.

Geen jarenlange contracten

Bedrijven mogen de contracten met hun klanten niet stilzwijgend verlengen. Dat is met jouw energieleverancier niet anders. Je ontvangt waarschijnlijk wel een verlengingsaanbod als het contract met je huidige leverancier op zijn einde loopt. Energiebedrijven doen natuurlijk hun best om klanten te binden door bijvoorbeeld verlaging van de energieprijs of een andere leuke aanbieding. Voor het gemak kun je er voor kiezen het contract te verlengen, maar voor je portemonnee is dat niet altijd de beste optie. Door wat tijd uit te trekken voor vergelijk van leveranciers, kun je flink bezuinigen op je energierekening.

Meer voordelen voor nieuwe klanten

Het is vooral in het belang van je huidige energieleverancier als je kiest voor een contractverlenging. De eventuele kortingen of cadeaus die zij jou aanbieden zijn niet een al te grote kostenpost in vergelijking met de investering die het aantrekken van nieuwe klanten met zich meebrengt. Om nieuwe klanten te overtuigen een contract af te sluiten, zal een energiemaatschappij met een aantrekkelijk tarief moeten komen. Ook kun je als nieuwe klant op kortingen of een welkomstcadeau rekenen. Als consument heb je er dus meestal baat bij als je overstapt naar een andere leverancier. Hoewel het natuurlijk ook mogelijk is dat het verlengingsaanbod van je huidige leverancier wél in je voordeel is. Je kunt op verschillende websites terecht voor een vergelijkend onderzoek naar het aanbod van energiemaatschappijen. Deze vergelijksites gaan vaak met energieleveranciers rond de tafel zitten om afspraken te maken over scherpe tarieven. Een site waar je bijvoorbeeld terecht kunt voor een vergelijking is overstappen.nl. Je krijgt zo goed inzicht in de verschillen tussen energiemaatschappijen en kunt checken of jouw huidige energieleverancier je wel of niet een aantrekkelijk verlengingsaanbod heeft gedaan.

Overstappen is eenvoudig

Er stappen jaarlijks heel wat Nederlanders over van de ene naar de andere energieleverancier. Energiemaatschappijen passen zich aan bij deze bewegingen op de energiemarkt. Zij zouden zelf ook nieuwe klanten mislopen als zij overstappen moeilijk zouden maken. Veel energieleveranciers en vergelijkingssites helpen je gratis om snel en eenvoudig het contract bij je oude leverancier op te zeggen en de overstap naar je nieuwe leverancier te maken. Het is dus zeker de moeite waard om je te oriënteren op het aanbod van de verschillende energiebedrijven. Je hebt binnen enkele minuten goed zicht op wat voor jou de beste optie is. Je kunt hier kijken voor meer informatie over goedkopere energie en de voordelen van een overstapservice.