Vind de coffeeshops bij jou in de buurt op GetSmokin’!

Gemakkelijk coffeeshops bij jou in de buurt vinden, op basis van je actuele locatie? Het kan nu met Get Smokin‘! 

 

Wat is Get Smokin’?

In het kort: GetSmokin’ biedt een prachtig, uitgebreid en compleet overzicht van alle coffeeshops in Nederland. Per coffeeshop zijn er ratings & reviews, openingstijden, het adres en een eventuele video. Ook kun je zelf coffeeshops toevoegen aan het mooie overzicht.

 

De lange versie: Er heerst een taboe op marihuana, ondanks dat cannabis niet enkel verwoven is in de Nederlandse cultuur, maar zelfs in de hele wereldgeschiedenis. Zo nam Columbus cannabisplanten mee naar Amerika. Ook is het roken van marihuana minder schadelijk en minder verslavend dan het consumeren van alcohol… laat staan andere drugs (of zelfs sigaretten). Toch wordt je nog vreemd aangekeken als je op een familiefeestje een dikke toeter opsteekt. Gek toch eigenlijk?

Daarom probeert Get Smokin’ te helpen om het taboe rond cannabis te doorbreken. Hoe dan? Door de cannabiscultuur te mengen met technologie, innovatie. Cannabis zit nu nog in een wereld van veelal louché, afgelegen coffeeshops en vrijwel alle relevante informatie over het gebruik ervan staat op websites die hopeloos verouderd zijn. Door dit te verhelpen, en cannabis modern te maken, denkt Get Smokin’ bij te kunnen dragen bij het doorbreken van het taboe.

 

Probeert Get Smokin’  niet gewoon winst te maken?

Nee, Get Smokin’ heeft geen winstoogmerk. Ze verkopen wel merchandise, maar de kleine winstmarge die daarop zit wordt gebruikt om de website online te houden. Is er geld over? Dan gaat dit naar het creëren van content; het inhuren van leuke, interessante personen om een leuk stukje te schrijven.

 

Is cannabis echt zo veilig? 

Jazeker. Lichamelijk is cannabis niet verslavend (geestelijk is alles natuurlijk verslavend). Daarnaast is er nog geen solide bewijs dat cannabis blijvende schade veroorzaakt – bij alcohol, roken en bij vrijwel alle harddrugs is dit heel anders. Er zijn veel verschillende interessante onderzoeken over gedaan.