App Laten Maken

Stel, je wilt een eigen Android app, waar begin je dan?

Allereerst kan je jezelf afvragen waarom enkel voor Android smartphones en tablets en niet voor iOS… dit is eenvoudig te beantwoorden en zijn de eisen voor het uploaden van een app in de niet zo streng voor Android in tegenstelling met apps voor het iOS platform.

Wat je wel nodig hebt is natuurlijk ontwikkelsoftware en een Google Play account als je jouw app wilt aanbieden in de Google Play Store. Bezit je niet over de kennis om een Android app zelf te ontwikkelen kan je dit natuurlijk uitbesteden aan een app ontwikkelaar of kiezen voor een app platform waarin alle functies al zijn uitgewerkt en je enkel afbeeldingen hoeft te plaatsen met content. Dit soort platformen zijn er genoeg maar ben je helaas vaak gebonden aan vaste functies met een vaste knop en werking. Wil je wat anders dan is er vaak geen mogelijkheid om dit bij te programmeren.

Heb je dan ook een goed plan voor eigen app en wil je deze laten ontwikkelen dan is Android dan wel een makkelijkere optie voor de lancering, echter het programmeren is niet eenvoudiger dan iOS. Denk dan ook goed na wie je wilt bereiken en of de kosten voor beide platformen mogelijk niet een betere investering is.

Heb je dan ook een gedegen plan en bestaat jouw idee nog niet dan, heb je een budget in gedachte en wil je dan ook een iPhone en/of Android app maken dan is het belangrijk alles eerst te verwerken in een design, ook wel functioneel ontwerp genoemd. Na het volledig designen van het uiterlijk en meerdere aanpasrondes volgt de programmering om alle functies in de app werkend te maken.

Wil je dan ook een app laten maken dan helpen wij je van iMediaStars te Hilversum, regio Utrecht en Amsterdam, graag op weg. Na het in kaart brengen van jouw idee, een goede analyse en alle voors en tegens op een rij gezet te hebben bouwen wij graag mee aan jouw app!