Een coverband voor een bedrijfsfeest

Het is zover: je mag een eindejaarsfeest organiseren voor het bedrijf waar je voor werkt. Het moet een feest worden inclusief catering, muziek en een echte coverband. Al het personeel is uitgenodigd, en omdat jij het organiseert moet het natuurlijk het beste feest zijn dat jouw collega’s ooit hebben gezien. We zetten een paar tips voor je op een rijtje zodat jij zeker weet dat je het entertainment tip top voor elkaar hebt deze avond.

Boek een band vroeg

Aan het einde van het jaar vind iedereen het leuk om een feest te geven: Personeelsfeesten, eindejaar borrels: december is de maand om dat te vieren. Omdat december al een drukke maand is zou het zomaar kunnen dat er tussen sinterklaas en kerstmis maar twee weekenden zitten. Omdat veel bedrijven in Nederland hun feest in een korte periode willen geven is het goed om er voor te zorgen dat je catering en entertainment al op tijd hebt gereserveerd.

De perfecte coverband

Om de juiste toon te zetten boek je een goede coverband. Je zoekt een band met goede muzikanten en een zanger en een zangeres, maar je zoekt vooral een band die weet hoe ze de mensen moeten vermaken en de dansvloer op kunnen krijgen. Een goede coverband is namelijk met meer bezig dan alleen muziek: door de mensen aan het dansen te krijgen en de interactie aan te gaan zal een goede coverband weten hoe je het publiek bij de show betrekt. Door humor, plezier en betrokkenheid te combineren met goed muzikantschap zal een band van jullie een feest een super gezellige avond weten te maken.

Repertoire van de band

Laat je van te voren goed informeren wat het repertoire is van de band. Veel bands die covers spelen, spelen namelijk veel dezelfde nummers. Als je een breed publiek hebt qua achtergrond en leeftijd, zul je meer hebben aan een band die liedjes uit de jaren 70, 80, 90’s en de 00’s speelt. Als je een publiek hebt dat van Nederlandstalige muziek houdt, dan wil je wellicht een Nederlandstalige coverband. Als je een wat jonger publiek hebt dan bieden de jaren 90 en de 00’s een geweldige bron aan muziek om een avond vol te spelen. Maar let wel op: uiteindelijk gaat het er niet alleen om welke nummers een band speelt, maar hoe ze het spelen en wat ze met de nummers doen. Dit is waar een goede coverband echt het verschil gaat maken.