Minilening afsluiten

Heb jij wat meer behoefte aan wat extra financiële ruimte? En wil je daarvoor een relatief klein geld bedrag lenen? Dan kan je een minilening aanvragen. Met de minilening sluit je een lening af van maximaal 1500 euro. Doordat je met deze leenvorm kleinere bedragen kunt lenen heb je het geld snel op je rekening staan.

Minilening zonder BKR

De minilening aanbieders waar je de minilening kunt afsluiten zullen geen BKR toetsing uitvoeren. Als je dus weet dat je een negatieve BKR codering achter je naam hebt staan is het toch nog mogelijk om een minilening af te sluiten. De minilening of ook wel minikrediet of flitslening genoemd is qua regels de enige leenvorm waar dit mogelijk is.

Snel geld lenen

Als je echt snel geld wilt lenen dan is het aanvragen van een minilening de juiste keuze. Als je namelijk al een bestaande klant bent bij de desbetreffende minilening aanbieder dan zul je het geld dezelfde dag al op je rekening hebben staan. Sneller geld lenen kan dus eigenlijk niet. Door het sturen van één SMS kan je de lening aanvragen.

Minilening aanbieders

In Nederland zijn niet veel minilening aanbieders actief op de financiële markt. De reden is dat er enkele jaren geleden flinke rentes werden doorberekend en hier is tegen opgetreden door de AFM. Voor jou als consument is dit een groot pluspunt. Je weet nu dat je geld leent bij een minilening aanbieder die geen extra hoge kosten zal doorberekenen. Het lenen van een klein bedrag is op deze manier een heel stuk goedkoper geworden.

Welke bedragen lenen?

Als je een minilening gaat afsluiten dan kan dit vanaf 100 euro en je kunt maximaal 1500 euro lenen. Veel mensen sluiten de minilening af als het einde van de maand nog niet in zicht is maar de bankrekening al behoorlijk rood kleurt. Het gebeurt ook vaak dat er snel een rekening betaald dient te worden en men het geld daar op het moment niet voor heb. Het aanvragen van een minilening kan dan een optie zijn.

Bedenk wel dat lenen altijd geld kost.