Wat je moet weten voor een vakantie naar Fiji!

Ben je van plan om op vakantie naar Fiji te gaan? Dan ga je naar een van de meest paradijselijke plekken op aarde! Bij Fiji kun je denken aan hagelwitte stranden, palmbomen, heldere zee en een kleurrijke onderwaterwereld. Echter is het ook een ideale bestemming voor avonturiers. Zo kun je er bergbeklimmen, wildwater raften en kajakken op zee. Kortom, voor ieder wat wils!

Ligging Fiji

Fiji is een tropische eilandengroep in het werelddeel Oceanie en is in 1643 ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Het ligt op de hoogte van Noord-Australie en bestaat uit meer dan 332 eilanden, waarvan er 110 bewoond zijn. De hoofdstad is Suva en ligt op het grootste eiland Viti Levu. Aangrenzende territoriale wateren zijn die van Vanuatu, Salomonseilanden, Tuvalu, Wallis en Futuna en Tonga. Fiji is een van de meest bezochte eilanden in de Oceanie, vanwege de schitterende natuur en de aardige en spontane mensen die er wonen.

Reisinformatie Fiji

  • Een visum voor Fiji is niet nodig, maar let er wel op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.
  • De prijzen zijn in vergelijking met Nederland nagenoeg hetzelfde. Je betaalt er met de Fijian Dollar. Echter vind je op Fiji niet overal pinautomaten. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende cash geld bij je hebt.
  • Vaccinaties zijn niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden om je te laten inenten tegen DTP en Hepatitis A. Echter zijn vaccinaties persoons- en reisgebonden, dus het is aan te raden om voor je vertrek langs de GGD te gaan voor een reis consult.
  • In Fiji is het het hele jaar door ongeveer 29 ºC, bij een watertemperatuur van ongeveer 27 ºC. Maar de beste maanden om de eilandengroep te bezoeken zijn april tot en met oktober. De maanden november tot en met april zijn namelijk erg nat.

Informatie en inspiratie voor een reis naar Fiji

Met Fiji als bestemming voor je vakantie, ben je verzekerd van ontspanning en avontuur. Wil je je graag nog meer inlezen over Fiji? Kijk dan eens op Pacific Island Travel. Hier lees je meer informatie en inspiratie voor je reis naar Fiji!