Droogloopmatten voor winkeliers

Als winkelier ben je vast en zeker bekend met de slogan ‘De klant is koning’. Het is dan ook nog belangrijker dat je deze ook navolgt. Alleen op winst uit zijn is niet meer belangrijk, dan houd je uiteindelijke de klanten niet meer vast. Zorg er dus voor dat je klanten ook graag in je winkel komen, en dat begint al bij de deurmat.

Het begint buiten de winkel

Je winkel moet er dus ook piekfijn uit zien, en dat begint al buiten met een nette schoonloopmat. Door bij de entree een deurmat te plaatsen lopen je klanten de voeten al schoon zodat de binnenvloer er representatief uit blijft zien. Daarnaast voorkom je op deze manier ook dat je klanten uitglijden over viezigheid of natheid.

Daarnaast geven schoonloopmatten ook extra uitstraling aan winkelpanden, voornamelijk wanneer deze gepersonaliseerd zijn naar de bedrijfskleuren of zelfs met een logo erop. Dit maakt de winkel net wat meer uitnodigend waardoor klanten eerder geneigd zijn om binnen te lopen. En dat is wat iedere winkelier uiteindelijk wil.

Binnen gaat het verder

Binnen moet de winkel er natuurlijk ook op en top uit zien. Beeld jezelf in dat je zelf een klant bent, wat verwacht je dan van je winkel? Dit is in iedere branche natuurlijk verschillend. En daarnaast zijn er natuurlijk geen vast geschreven regels voor. Het is dus belangrijk om zelf te ontdekken wat bij je eigen winkel goed werkt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat de klant zich echt welkom voelt. Zoals ik al zei; ‘de klant is koning’.

En een koning die lang aan het winkelen is wil misschien wel een kopje koffie, of een ander glas drinken. Zorg ervoor dat je de klant in de watten weet te leggen. Grote kans dat deze klanten dan ook een voorkeur gaan krijgen voor jouw winkel. Maak de klant dus echt de koning, zodat je winkel het koningspaleis van de winkelstraat wordt.