Wat te doen met een lege muur

Twijfel je al jaren wat je met die lege muur wilt doen? Je hebt de muur een kleurtje gegeven maar hoe nu verder? Wil je er een meubel tegen aan zetten of juist aankleden met leuke dingen? Een wandrek kan zomaar de juiste oplossing zijn.

Fotowand

Je kan je muur aankleden met fotolijsten. Grote lijsten met een mooie poster of kunst kan echt de aandacht trekken en een prachtige sfeer neerzetten in je kamer. Met meerdere kleine foto lijstjes kan je het persoonlijker inrichten. Doordat je meerdere lijstjes ophangt kan je de inhoud ervan af en toe veranderen zodat je weer nieuwe dingen hebt om naar te kijken

Wandrek in je interieur

Wandrekken zijn populair: omdat mensen graag hun persoonlijke spullen uitstallen past een wandrek uitstekend in een modern mix & match interieur. Daarnaast geeft een wandrek een open sfeer aan je woonkamer of slaapkamer en door de hoogte vult het je kamer mooi.

Wandrekken maken je interieur ook dynamischer: door eenvoudig wat andere dingen er in of op te zetten geef je je kamer weer net een nieuwe glans.

Wat voor soorten wandrekken kan je plaatsen?

Onder wandrekken worden verschillende soorten meubelen verstaan. Simpelweg bedoelen we er natuurlijk een rek mee dat tegen de muur staat. Dat kan een metalen rek zijn of juist een metalen rek met houten planken dat de hele muur beslaat. Het kan ook een simpel houten rekje zijn dat je ophangt aan de muur. Populair zijn ook de rekken die je schuin tegen de muur zet als een soort trapje. Op de treden plaats je dan alle leuke dingen die je graag in het zicht hebt, zoals foto’s van je verre reizen of een mooie kamerplant: van een beetje groen in je huis knapt ten slotte ieder huis op.

Kwaliteit

Let goed op de kwaliteit en daarmee de stabiliteit van het wandrek. Kies je voor een goedkopere variant? Dan bestaat de kans dat je buurman hem ook heeft. Controleer van te voren in elk geval goed de maten en het materiaal waarvan het is gemaakt. Dit voorkomt teleurstellingen en voorkomt dat je een rek misschien retour moet sturen naar de webwinkel waar je het hebt besteld.