Bespaar op je energierekening

Vraag een gemiddelde Nederlander naar zaken waar hij of zij op wil besparen, dan komen in het lijstje met antwoorden zeker de maandelijkse energiekosten terug. Bespaar op je energierekening. Moeilijk is het niet, het vergt alleen wat uitzoekwerk.
Ben je bereid tijd te investeren, dan levert je dit uiteindelijk een besparing op. Gegarandeerd. Het is geen goedkoop marketingverhaal. Het is de keiharde waarheid. De openstelling of liberalisering van de energiemarkt heeft daarvoor gezorgd.

Door de markt “vrij” te laten en de tarieven grotendeels te laten bepalen door de energiemaatschappijen, kunnen consumenten geld besparen. Geld dat je weer voor andere, leukere dingen kunt reserveren.

Eigenlijk is het erg simpel. Je bekijkt hoeveel je nu verbruikt en je kunt op basis daarvan meteen zien hoeveel je bij een andere leverancier gaat betalen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het bedrag voor een langere periode vast te laten zetten. Gaan de energieprijzen stijgen, dan maak jij nog steeds gebruik van het gunstige tarief.

Natuurlijk, de kans zit erin dat de prijzen ook weer gaan dalen. Jij behoudt echter de zekerheid dat na een prijsdaling, je niet voor nare verrassingen komt te staan. In de regel is het zo, dat een prijsdaling toch echt gevolgd wordt door een prijsstijging.

Welkomstkorting

Wat het overstappen extra maakt is de welkomstkorting, die je bij een nieuwe leverancier te wachten staan. Zo kun je bij sommige leveranciers rekenen op een korting tot wel 450 euro. Dit bedrag krijg je niet, wanneer je gebruik blijft maken van de huidige energieleverancier.

Ben je na een afgesproken periode, dus de duur van het contract, niet tevreden? Geen probleem. Ook dan bestaat weer de mogelijkheid om over te stappen en kun je opnieuw gebruik maken van een korting.

Voor wie nog steeds denkt dat het overstappen ertoe kan leiden dat je misschien afgesloten wordt: dit is niet het geval. De overstap gaat geruisloos en je merkt hiervan niets. Je krijgt dus niet te maken met stroomuitval. Wil je dan toch een excuus hebben om niet te hoeven te koken tijdens jouw overstapperiode: de welkomstkorting maakt dineren buiten de deur extra interessant!

Ga dus nu je  stroom vergelijken en bespaar vandaag nog €250,-.