CBD Olie

Wat is de werking van CBD (cannabidiol)?

De cannabidiol (CBD) uit de hennepplanten vermengt zich met de endocannabinoïden receptoren die in de menselijke cellen zitten. Zij stimuleren deze menselijke cellen om gezond te blijven. Hoe precies deze werking gaat is nog niet helemaal bekend.Maar door wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat het wel zo werkt. In de hele wereld wordt op dit ogenblik verder wetenschappelijk onderzoek naar deze positieve werking.

Endocannabinoïden receptoren, wat zijn dat?

Pas sinds korte tijd weet men dat de menselijke cellen endocannabinoïden receptoren bevatten. Door het gebruik van CBD olie worden deze receptoren positief geactiveerd. De menselijke cellen worden daardoor zodanig gestimuleerd dat het de totale gezondheid bevordert.

De CBD productie

Superkritisch wil zeggen: vloeibaar /gasvorm. Tijdens de productie van CBD wordt CO2 (koolstofdioxide) zowel vloeibaar, als in gasvorm toegevoegd aan de hennep. Dit noemt men de ‘superkritische’ toevoeging. Wanneer de werkzame cannabinoiden, zoals CBC,CBN,CBG en CBV , gekweekt zijn uit de hennep, wordt vervolgens deze CO2 weer afgevoerd. Daarom heeft CBD olie een iewat scherpe smaak.

De beste CBD komt uit Scandinavie

Een gekweekte hennepplant bevat een CBD gehalte en een THC gehalte. Is het CBD gehalte hoog, dan is het THC gehalte laag, en omgekeerd. Het streven is om planten te kweken met een hoog CBD gehalte, om hieruit kwalitatieve CBD producten te vervaardigen. In de Scandinavische landen is men het meest professioneel hierin. Mede door het Scandinavische klimaat en de natuurlijke omstandigheden. Een hennepplant met een hoog gehalte CBD mag legaal gekweekt worden. In tegenstelling tot het kweken van hennepplanten met een zeer hoog gehalte THC ( hallucinerende werking).