De voor- en nadelen van Chinese webshops

Wie koopt er tegenwoordig niet een leuk product of cadeau via internet bij een online webshop? De gemak dient de mens en die hoeft het huis niet meer uit om een leuk product aan te schaffen en tegenwoordig gebeurd dat nu ook veelal bij Chinese webshops. Maar wat maakt het online shoppen in China nou zo interessant?

Een ruime keuze aan artikelen
Op online internet webwinkels vind je toch eigenlijk altijd een groter product aanbod dan gewoon in de winkel. Er zijn ook veel meer varianten van producten met een paar klikken te vinden die wellicht beter bij de keuze van de koper aansluit. Ook kan de koper veel beter producten online vergelijken voor wat betreft de prijs. Er zijn vergelijkingswebsites hiervoor, maar ook geeft de zoekmachine Google zelf al resultaten weer die soms het best bij je wensen aansluiten.

Tevens kun je op het tabblad boven aan de zoekpagina klikken voor Google Shopping. Dan krijg je een aardig indicatie van producten die Google voor je op een rij heb gezet met de link erbij, wel zo handig. Niet alle prijs vergelijkende websites zoals Beslist.nl zullen hier blij mee zijn, maar voor de consument werkt het net zo handig.

Dan is er natuurlijk ook sinds een tijdje de opkomende Chinese markt die maar elke maand meer en meer aan populariteit wint. Voornamelijk hebbedingetjes en gagdets vinden gretig aftrek.

De opkomende Chinese markt

Bijna iedereen heeft waarschijnlijk ooit wel eens een bestelling gedaan bij een webshop uit Nederland, maar ook bij een Chinese webwinkel? De Chinese shops winnen steeds meer populariteit omdat producten veelal veel goedkoper zijn als producten van Nederlandse webshop. De kwaliteit liet het vroeger afweten, maar dan is tegenwoordig niet meer het geval. Inmiddels zijn er een tal van mensen die al zeer goede ervaringen hebben opgedaan met bijvoorbeeld AlieXpress en Light in the Box.

Nadelen Chinese Webshops

Er zijn natuurlijk ook nadelen te vinden voor deze categorie webwinkels. De bestelling mag dan wel goedkoop zijn, het kan wel even op zich wachten voordat het arriveert. De duur van de verzending is natuurlijk een stuk langer omdat China aan de andere kant van de wereld ligt en kan dus variëren van acht tot wel 50 dagen. De verzenduur ligt onder andere aan de leverancier, type verzending en of het pakketje eventueel moet worden ingeklaard bij de douane omdat de waarde hoger is dan 22 euro. Mocht je dus geen haast hebben, dan is het echt ideaal.

Voordelen Chinese webwinkels

De voordelen wegen bij veel mensen meer op tegen de nadelen. Bijna altijd is er sprake van gratis verzending en is de prijs-kwaliteit verhouding ook prima op orde. Het gaat erom wat de koper voor het product over heeft en Nederlanders zijn nou eenmaal koopjes jagers, die zijn namelijk in China aan het goede adres. Het wemelt op dergelijks website van de koopjes, eigenlijk meer een koopjes paradijs. Natuurlijk zijn er altijd wel eens miskopen, maar dan kun je altijd een geschil op de desbetreffende website aanmaken.

Conclusie
Het kan ideaal zijn voor je om verder dan de snelle levering van de Nederlandse markt te kijken, maar als je geen haast met de verzending hebt, dan is het zeker een aanrader.