Een evenement of feest organiseren op locatie

Op een dag krijg je ineens de opdracht om een feest of evenement te organiseren op een externe locatie. Vol afschuw begin je aan een klus waarvan je niet eens weet hoe je eraan moet beginnen. Herken jij jezelf daar een beetje in? Dan raad ik je aan om even verder te lezen. In deze blog leg ik namelijk precies uit waar jij allemaal op moet letten bij zowel het uitzoeken van een feestlocatie als het organiseren van een evenement op een externe locatie. Wees gerust ik hou het luchtig.

Maak duidelijke afspraken

Wanneer je een evenement op locatie gaat organiseren zijn afspraken de levensader van dit feest of evenement. Goede afspraken zorgen er namelijk voor dat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Hierbij kun je denken aan afspraken over de catering, beeld en geluid en uitloop. Dit lijken misschien kleine afspraken die er niet echt toe doen, maar wanneer je geen goede afspraken maakt over de catering en over beeld en geluid kan het zomaar zo zijn dat je naderhand extra moet betalen, omdat je gebruik hebt gemaakt van diensten die niet in het standaard pakket zitten.

De sfeer van de locatie

Er zijn tegenwoordig zo verschrikkelijk veel evenementenlocaties, feestlocaties en congrescentra dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat hoeft gelukkig ook niet, een evenementenlocatie kies je namelijk op basis van de sfeer die jij neer wilt zetten met jou evenement. Een heel creatief evenement organiseer je bijvoorbeeld in een bosrijk gebied en een zakelijk evenement past beter in een loods. Het idee is dus niet dat je een locatie kiest, tussen alle locaties die Nederland rijk is, maar je kiest een locatie op basis van de dromen en wensen die jij voor je evenement hebt.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het organiseren van jouw volgende evenement en weet zeker dat het met bovenstaande tips een stukje beter gaat. Het organiseren van een evenement mag trouwens ook best een beetje leuk zijn, dus probeer er ook een beetje van te genieten!