Kunststof vloeren

Kunststof vloeren zijn afwerkvloeren die op een dragende vloer worden aangebracht. Dit betekent dat de ondervloer altijd vlak moet zijn om het ideale resultaat te verkrijgen. De vloer wordt, zoals de naam al zegt, op de ondervloer gegoten. Hierdoor ontstaat een prachtig egaal gebied welke perfect bestendig is tegen vloeibare vloeistoffen. Dit geeft op zijn beurt weer een enorm voordeel voor garages, keukens en zorginstellingen vanwege de hygiëne. Let wel op dat een kunststof vloer ten allen tijden over de juiste dekvloer moeten worden geplaatst.

Opbouw en kleuren Kunststof vloer

De algemene kunststof vloer wordt over opgebouwd uit meerdere lagen. Zo wordt altijd de ondervloer voorbewerkt om hem zo vlak mogelijk te krijgen. Daarnaast is de voorbewerking ook nodig voor de hechting. Nadat de verschillende lagen worden opgebouwd ontstaat er een vloersysteem. Dit vloersysteem kan worden uitgebreid met extra lagen op het gebied van design en antislip. Denk dan aan stickers om de vloer mooi af te maken. En antislip om extra grip te krijgen in bepaalde gebieden zoals een spoelkeuken. Kleuren en design mogelijkheden zijn er volop. Denk aan honderden verschillende kleuren en kleuren combinaties. Maar ook de mogelijkheden van ontwerpen is uniek en enorm uitgebreid. Denk aan een eigen gemaakt profiel, een logo of een complete afbeelding van tientallen meters. Maar denk ook aan belijning en het afzetten van bepaalde gebieden in de kunststof vloer.

Toepassingen kunststof vloeren

Kunststof vloeren kunnen in allerlei verschillende soorten worden uitgewerkt. Heel veel verschillende branches zijn ideaal en zeer geschikt voor dit vloersysteem. Bekendste toepassingen zijn meestal de zorg, onderwijs, retail en de horeca. Dit komt vanwege de hoge waarde van hygiëne. Alle soorten kunststof vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Omdat de vloer uit één vlak bestaat zijn er geen punten waar vuil achter blijft hangen. Maar ook de combinatie met de afwerking aan de wanden is uitermate handig. Zo kan er eenvoudig een holplint worden gesmeerd die helemaal doorloopt vanuit de vloer. Ook dit zorgt voor veel eenvoud in onderhoud.