Vandaag groentezaden kopen, morgen tuinieren

Ben je aan het koken geslagen, dan zal je ongetwijfeld merken dat je heel veel afvalmateriaal overhoudt aan het koken. Al het groente en fruit zit verpakt in kartonnen doosjes of plastic folie. Het aanrecht ligt dan bezaaid met overal restjes verpakkingsmateriaal, waarvan je het idee hebt dat dit niet nodig is. Een eigen groentetuin aanleggen kan hier verandering in brengen. Door zelf je fruit en groente te verbouwen heb je helemaal geen verpakkingsmateriaal meer nodig. Je bent milieubewust bezig en hebt er ook nog eens een leuke en gezonde hobby voor teruggekregen. En dat allemaal gewoon in je eigen achtertuin. Voor elk begin van een groentetuin, ga je eerst groentezaden kopen. Er zijn heel veel verschillende soorten groenten en fruit die in je eigen tuin te kweken zijn.

 

Watermeloen

De watermeloen is een eenjarige, eenhuizige plant. De meloen komt voort uit de Cucurbitaceae familie. Bloemen van deze plant zijn eengeslachtig en geel of wit van kleur. De vruchten kunnen variëren van 1 kilo tot zelfs 50 kilogram. Ze bevatten vochtig, zoet vruchtvlees. Vanaf half april moeten de pitten gezaaid worden in een kweekbak van 20 graden Celsius. Dit moet allereerst binnenshuis onder glas. Na het verspenen mag de vrucht in een kasje of buiten worden uitgeplant. Het buiten planten kan, mits dit op een beschutte en zonnige plaats wordt gedaan. De keuze staat vrij om te oogsten wanneer je wilt. Bovendien hoef je hem niet te snoeien, wat ideaal is.

 

Komkommer

Een goede komkommersoort is de Confida F1. Deze soort geeft lange gladde komkommers zonder stekels. De eerste stamvruchten zullen snel uitgroeien. Daardoor is een hoge productie mogelijk. De komkommer moet je telen in een humusrijke bodem. De kwaliteit van deze komkommer is gegarandeerd perfect. Ook komkommer groentezaden kopen, kijk hier beneden.