Verjaardag voorbereiden.

Ben je binnenkort jarig? Wat leuk! Daar hoort uiteraard een feestje bij. Hoe bereid je een feestje nou het beste voor? Wij geven jou hieronder wat tips zodat jouw verjaardag een feestje wordt om nooit te vergeten!

Waar en wanneer geef je het feestje?

Plan een datum rond je verjaardag. Een vrijdag avond, zaterdag avond of zondag overdag komt meestal het beste uit voor mensen. Kies een geschikte datum die een beetje in de buurt van je verjaardag ligt.

De volgende vraag is, waar vier je je verjaardag? Doe je dit thuis of in een zaaltje? Deze keus heeft vaak te maken met de hoeveelheid mensen die je uitnodigt.

Wie nodig je uit?

Maak een lijstje met iedereen die je uit wilt nodigen. Zo weet je zeker dat je niemand vergeet en dat je een leuk aantal hebt. Houd rekening met de grote van je huis en dat er altijd mensen op het laatste moment toch niet komen. Wanneer je weet wie je uit wilt nodigen kan je de uitnodigingen versturen.

Boodschappen

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoeveel mensen je uitnodigt, hoeveel boodschappen je nodig hebt. Reken dit dus even na. Wij raden aan om genoeg drank in huis te halen. Denk hierbij aan wijn en bier maar ook voldoende fris voor de mensen die met de auto komen. Qua eten ligt het eraan of je ook mensen mee wilt laten eten. Een gerecht zoals soep met broodjes valt altijd in de smaak. Vergeet vooral geen plastic borden te kopen. Met plastic borden zorg je dat jij tijdens jouw verjaardag niet constant in de keuken staat af te wassen. De plastic borden gooi je gemakkelijk weg zodat je weer feest kan vieren. Haal ook voldoende hapjes voor aan tafel, denk hierbij aan stukjes kaas en worst.

De dag!

Geniet van de gezelligheid en de mensen, zorg dat je de hapjes en drankjes op tafel zet zodat mensen zelf wat kunnen inschenken. Scheelt jou weer een hoop tijd.