Kinderen die Minecraft kopen zijn socialer

De echte hype is misschien wel over zijn hoogtepunt heen. Toch zijn er nog veel kinderen die Minecraft kopen. De hype begon uiteraard op de computer waarin kinderen hun eigen virtuele wereld zelf konden inrichten. Zelf heb ik een broertje die een aantal jaren geleden niet achter de computer was weg te slaan. Met allerlei vrienden liep hij rond in zijn eigen, digitale bubbel. Via Skype werd uitgebreid met vrienden gesproken.

 

Sociaal contact

Je hoort vaak dat kinderen tegenwoordig een stuk minder sociaal zijn doordat ze de hele dag in hun eigen bubbel zitten. Dit is echter niet waar. Kinderen die Minecraft kopen hebben juist heel veel contact met leeftijdsgenoten. Doordat ze dagelijks meerdere uren met mensen in een virtuele wereld leven waar ook regels, normen en waarden gelden. Kinderen kunnen in deze wereld afleiding vinden wanneer het moeilijk is, maar ook steun.

 

Minecraft kopen en buitenspelen

Het is nu ook mogelijk om buiten te spelen met alle Minecraft figuren. Er is namelijk een nieuwe lijn uitgekomen met alle poppetjes en vierkante objecten uit het spel. Om het assortiment breed te maken is ervoor gekozen om alle objecten direct toe te voegen. Zo kun je naar harte lust Minecraft kopen. Uiteraard is er voor kleine kinderen rekening gehouden met de omvang van het materiaal. De poppetjes zijn zo groot dat kinderen ze niet zo makkelijk in kunnen slikken.

 

Het materiaal

Het speelgoed is gemaakt van hard plastic. Door de hoogwaardige kwaliteit zal het niet snel stuk gaan. De goede kwaliteit zorgt er ook voor dat het Minecraft speelgoed lang mee gaat. Duurzaamheid is namelijk ook een belangrijk aspect. Dit geeft ook gelijk dat mensen de kwaliteit van het product een stuk hoger gaan waarderen. Een hogere kwaliteit betekent ook direct tevreden kinderen en tevreden ouders. Wanneer kinderen tevreden zijn, zijn ze ook direct een stuk socialer. Niemand vind het leuk om Minecraft te spelen met boze mensen.