Plastic beker op kantoor

Kantoren hebben iedere dat weer te maken met een enorme logistieke operatie. Hoe voorzien we alle medewerkers van een goede bak koffie? Bij kleinere bedrijven drinken medewerkers vaak gewoon uit echte mokken of uit echte glazen. Bij grotere bedrijven is dit vaak een heel ander verhaal. Het is hier heel gebruikelijk om uit een plastic beker te drinken. Dit om een overvloed aan vaat te voorkomen.

 

De voordelen van een plastic beker

Een plastic beker heeft, zoals al genoemd, het voordeel dat je ze niet hoeft af te wassen. Dit scheelt enorm veel water en sop dat anders gebruikt had moeten worden voor de schoonmaak. Een ander bijkomend voordeel is dat deze bekers niet kapot kunnen vallen, in tegenstelling tot stenen bekers die veranderen in honderdduizend scherven. Als derde blijft de koffie of thee veel minder lang warm in een plastic beker waardoor je je drankje veel eerder kunt drinken. Medewerkers hoeven zo niet te wachten totdat hun drankje is afgekoeld, wat bedrijven enorm veel geld scheelt.

 

Verschillende soorten plastic

Een plastic beker heb je in veel verschillende soorten materialen. Het meest bekend is de plastic beker van zacht plastic. Deze bekers zijn wit en deuken in zodra je er ook maar iets te hard in knijpt. Dit zijn ook direct de goedkoopste varianten. Er zijn ook duurdere varianten die van hard plastic zijn gemaakt. Deze zijn een stuk aantrekkelijker door dat ze veel steviger in de hand liggen. Wanneer je schrikt betekent dat niet direct dat je het bekertje helemaal plat knijpt en hete koffie over je handen krijgt.

 

Bekers met een kleurtje

Voor bedrijven die de eigen identiteit hoog in het vaandel hebben staan is er nu een nieuwe mogelijkheid. Plastic bekers bedrukt met het eigen logo. Veel bedrijven zijn hier fan van omdat dit het saamhorigheidsgevoel zou versterken. Daarnaast is het mogelijk om ook toepassende spreuken op de bekers te drukken. Zo heb je straks naast een theezakje met een leuke spreuk ook een beker koffie met een spreuk om over na te denken.