HPL (High Pressure Laminate)

Mooi, duurzaam en slijtvast hout. In de gigantische hoeveelheid keuze is het niet makkelijk om tot een goede keuze te komen. Want welk materiaal is nu en stevig? En hygiënisch en slijtvast? HPL is het wel.

 

Wat is HPL en hoe wordt het gemaakt?

HPL is een afkorting wat staat voor: HPL (High Pressure Laminate). Het is een hogedruk decoratief laminaat. Het hout bestaat uit vezels dat wordt bloot gesteld aan verschillende harsen en dan onder hoge druk gezet. Het resultaat is dat het een laminaat vormt met een hoge dichtheid met een hele lange levensduur. Het wordt geleverd als platen in verschillende diktes en afmetingen.

 

Voordelen van High Pressure Laminate

Het eerste voordeel dat er te noemen valt over HPL (High Pressure Laminate) is dat het erg stevig is. Doordat het onder grote druk geperst is, is het een hele compacte samenstelling wat er voor zorgt dat het erg stevig is.

 

Het tweede voordeel dat er te noemen valt over HPL (High Pressure Laminate) is dat door de top coating die verwerkt is, het materiaal erg hygiënisch is. De toplaag is namelijk gemaakt van de sterkste, synthetische hars die er op dit moment bestaat. Dit zorgt er ook voor dat bacteriën en andere ziektemakers niet goed hechten op de oppervlakte. Doordat het niet goed hecht is het ook gemakkelijker om schoon te maken.

 

Het derde voordeel is verder dat door de sterke toplaag, het materiaal erg slijtvast is. Het zorgt er namelijk voor dat het HPL goed tegen stootjes kan. Het is door de hardheid van het hars moeilijk om krassen, deuken, putten etc in het HPL te krijgen en is het onderhoudsarm.

 

Veiligheidsvoordelen van HPL

Het materiaal is ook te bestellen met een brandvertragende uitvoering. Hierdoor is het materiaal goed bestendig tegen brand wat uiteraard een goede optie is om te gebruiken bij bedrijfsvoering en industriële bedrijven.