Welke beenmode past het beste bij je?

Welke panty heb je nodig en hoe houd je het zolang mogelijk netjes? Het is belangrijk om ook na te denken over wat voor een beenmode je het beste kunt aantrekken en wat is gepast? Heb je binnenkort een bruiloft of een andere speciale gelegenheid? Voor dergelijke gelegenheden geldt er dan vaak een dresscode die past bij de sfeer van het feest. Belangrijk is het om ook stil te staan bij wat draag ik als beenmode tijdens de speciale gelegenheid?

Moet je bijvoorbeeld een panty aan?

Volgens de etiquette kun je merken, dat het dragen van panty’s op het werk en bij dresscodes als Tenue de Ville, Black Tie of White Tie een musthave is. Zelf adviseer ik om altijd een panty te dragen, behalve als je bij extreem warme temperaturen buiten staat.

Bij de meeste dresscodes hoort jouw panty transparant te zijn, dus maximaal 30 denier. Alleen bij de dresscode Casual kun je bij koud weer een dikke opaque panty aan, of bij warm weer zonder panty gaan. Maar wij zijn er van overtuigd dat elke outfit mooier wordt met de juiste panty. En vind je panty’s niet fijn vanwege het broekje, dan zijn stay up kousen (stay ups) een oplossing.

Tips voor de juiste keuze van de Beenmode:

Neem altijd een reserve paar mee, panty’s zijn nu eenmaal kwetsbaar en je mag echt niet gezien worden met een ladder in jouw panty. Er bestaan tegenwoordig ook diverse ‘anti-ladder’ panty’s.

✓Bij panty’s met een maximum van 30 denier zit je altijd goed.
✓Een dunnere panty oogt vaak chiquer.
✓Hoe bloter de bovenkant, hoe transparanter de panty.
✓In schoenen met een open teen (peep toes), draag je panty’s zonder verstevigd voetstuk of teenloze panty’s.
✓Kies bij een open schoen altijd voor een transparante of huidkleurige panty.
✓De kleur van de schoenen mag nooit lichter zijn dan de panty.
✓Hoe donkerder de outfit, hoe donkerder de panty mag zijn.
✓Met flitslichten (foto’s) is het beter om geen glanzende panty te dragen.
✓Draag onder een rok of jurk altijd een panty of kousen, ook in de zomer (liefst geen maillots).
✓Heb je prachtige, bruine, egale benen en is het een buitenfeest met temperaturen boven de 40 graden? Dan alleen mag je de panty weg laten.

Kortom:

Panty’s reflecteren meer dan ooit de persoonlijkheid van een vrouw. Ze zijn het vertrekpunt van een outfit geworden en zijn niet langer enkel het praktische verlengstuk ervan. De panty maakt je outfit compleet.

Levensduur pantys

Voor een langere levensduur van je panty, hier nog een aantal tips. Op het moment van het openmaken van de verpakking tot de dag dat ze versleten zijn.
Het weefsel van de panty is zeer fijn en subtiel. Het is daaarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw handen glad zijn en de panty niet met lange scherpe nagels of ringen te belasten. Veel vrouwen dragen daarom handschoenen bij het aantrekken ter voorkoming van beschadeging. Vaak is het verstandig om eerst de panty bij de voetjes rustig op te rollen en er vervolgens langzaam in te stappen. Bij het te snel aantrekken of omhoog hijsen kan er al een ladder of een scheur in komen en dit is natuurlijk zonde.

Wasvoorschriften
Na je kousen een dag gedragen te hebben kun je ze het beste wassen in lauw water met een niet-synthetisch wasmiddel wassen. Spoel de kousen goed uit zodat de zeepresten verwijderd zijn. Je kousen absoluut niet uitwringen en je kunt ze het beste vlak laten drogen op bijvoorbeeld een handdoek. Bij het wassen in een wasmachine is het gebruik van een waszakje altijd aan te raden. Zo heb je er nog langer plezier van!