Een ondernemersplatform? Wat is dat precies?

Bent u een zelfstandig ondernemer en bent u op zoek naar contact met mede-ondernemers? Dan zijn er verschillende manieren om dit te bereiken (via beurzen, LinkedIn, en ga zo maar door). Neem bijvoorbeeld een ondernemersplatform. U heeft er vast wel eens van gehoord, maar u heeft wellicht geen idee wat het precies inhoudt. In dit artikel leest u alles over de voor- en nadelen van een ondernemersplatform.

Het platform

Laten we bij het begin beginnen. Een ondernemersplatform is een (online) kennisplatform gericht op ondernemers. Als ondernemer kunt u zich voor een kennisplatform aanmelden (hier is vaak een klein bedrag per jaar aan verbonden). Via het kennisplatform kunt u met verschillende ondernemers u kennis uitwisselen. Iedere ondernemer profiteert om beurten van de inbreng van andere ondernemers. Er bestaan verschillende platformen voor verschillende bedrijven. Zo is er bijvoorbeeld een MKB platform, dat zich richt op middel- en kleine bedrijven.

De voordelen van een ondernemersplatform

Ten eerste heeft u het kennisplatform ten alle tijden tot u beschikking omdat het gaat om een online platform. U kunt het platform bezoeken wanneer het u schikt. Ook legt u (zoals bovenstaand reeds benoemd) makkelijk contact met mede-ondernemers en kunt u lekker sparren wanneer nodig. De meeste ondernemersplatformen bieden naast deze voordelen ook nog andere services. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het koppelen van bedrijven aan een mentor, die u kan coachen bij belangrijke beslissingen. Hiernaast worden er vaak workshops gehouden en interessante blogs gepubliceerd.

De nadelen van een ondernemersplatform

Sommige mensen ervaren het online aspect als een nadeel. Face-to-face contact wordt namelijk vaak nog steeds gewenst als het om netwerken gaat. Veel ondernemersplatformen hebben hier echter een oplossing voor gevonden en bieden naast het online platform vaak ook nog netwerkborrels of workshops aan waar face-to-face kennis gemaakt kan worden.

Wilt u kennis en ervaring delen met mede-ondernemers? Twijfel dus niet en schrijf u in bij een ondernemersplatform!