Waarom is er een discussie rond cryptomunt ripple?

De meest belangrijke kritiek op Ripple, en dus ook het XRP-netwerk, is de manier waarop de Ripples werden uitgedeeld. RippleLabs – de ontwerpers van Ripple hebben een netwerk van ruim 100 miljard XRP’s.

De netwerkvormers houden echter gewoonlijk een fractie van de tokens voor zichzelf, de rest verkopen aan iedereen die iets wil kopen. Ripple bezit echter nog ongeveer 60% van de oorspronkelijk uitgegeven tokens. Dit brengt een paar problemen op.

Ten eerste kan het bedrijf proberen om te betalen en de markt mogelijk te crashen. Het is echter zeer onwaarschijnlijk. Ripple heeft onlangs stappen ondernomen om zijn XRP-markt te bevorderen en de meerderheid van hun XRP’s in een escrow te zetten. Daarna wordt de escrow 1 miljard XRP elke maand voor de volgende 4,5 jaar vrijgegeven, dus het kan beter zijn).

Ripple Koers website hier zien we actuele waarde van xrp in euro’s

Ten tweede, omdat de netwerkvergoedingen worden betaald door ‘brandende’ XRP’s, verrijken ze in wezen in verhouding tot het aantal XRP’s dat zij vasthouden (als 1% van de tokens verbrand is, zouden de resterende tokens ongeveer 1% meer waard zijn, mits de markt Verandert niet). Dit betekent dat Ripple Labs in hoofdzaak 60% van alle netwerkvergoedingen op het netwerk verdient. Dit komt waarschijnlijk niet veel op de huidige tijd, maar het kan in de toekomst belangrijker zijn.